Op korte termijn slagen voor een drugstest: 14 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Over de auteur

Bronnen

Pdf downloaden

In dit artikel:

Voorbereiden om getest te worden

Een urinetest halen

Een bloed-, speeksel- of haartest halen

Ken je rechten

Overige secties weergeven...

Secties verbergen...

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Als je op korte termijn een drugstest moet ondergaan, is het eerste dat je moet weten dat testtechnologie zover gevorderd is dat klassieke manieren om een test te vervalsen, zoals wat zout in je urinemonster doen, of nepurine gebruiken, over het algemeen ontdekt worden. Je kunt het beste je lichaam zo ver mogelijk van tevoren voorbereiden door met het gebruik van drugs te stoppen zodra je er achter komt dat je de test moet ondergaan. Als er niet genoeg tijd is om sporen van drugs uit je lichaam te krijgen, zijn er wat laatste ultieme technieken die je kunt proberen om het systeem dwars te zitten. En als er echt niets meer werkt, dan kan het helpen om je rechten te kennen om je uit de problemen te houden. Blijf lezen om de beste manieren te leren om op korte termijn met een drugstest om te gaan.

Deel 1

Deel 1 van 4:

Voorbereiden om getest te worden

Pdf downloaden

  1. 1

    Geef jezelf zoveel tijd als mogelijk. Met iedere dag die verstrijkt tussen de laatste keer dat je drugs hebt gebruikt en de testdatum stijgen je kansen op een negatieve test. Als je tijd hebt om je voor te bereiden, gebruik die dan verstandig en stop met drugs gebruiken tot je veilig bent. Het maakt niet uit welk type drugs je hebt gebruikt, je bent beter af met ruim op tijd voor de test stoppen in plaats van afhankelijk zijn van meestal onbetrouwbare methoden om de test te saboteren.

    • Als de drugstest wordt verstrekt door je werkgever krijg je in de meeste gevallen een tijdige waarschuwing vooraf. Je weet misschien niet de precieze datum van de test, maar misschien wel welke week je de test kunt verwachten. Let op het beleid van het bedrijf zodat je je kunt voorbereiden op de test in plaats van verrast te worden.
    • Als je getest wordt omdat je in je proeftijd zit, staan je tests waarschijnlijk vast op het rooster. Laat je niet verrassen door de testdatum; maak je lichaam er vooraf klaar voor.
    • Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om je voor te bereiden op een test. Als je staande gehouden wordt en de politie vermoedt dat je onder invloed bent, moet je misschien wel ter plekke een test doen. Hoewel een test zonder waarschuwing moeilijk te halen is, zijn er nog steeds dingen die je kunt doen om jezelf een betere kans te geven.
  2. 2

    Zoek uit wat voor soort test je moet nemen. Er zijn vier soorten drugstests: urinetests, bloedtests, speekseltests en haartests. De standaardtest test op amfetamines (speed, methadon, crank, ecstasy), cannabinoïden (marihuana, hasj), cocaïne (co*ke, crack), opiaten (heroïne, morfine, opium, codeïne), en fencyclidine (PCP).[1] Vooruitgang in de testtechnologie heeft het moeilijk gemaakt om tests te saboteren, maar het verschil weten tussen de tests kan handig zijn in jouw specifieke situatie. Hier is de analyse:

    • Urinetests zijn de meest voorkomende soort test die door werkgevers verstrekt wordt. Het zijn de makkelijkste tests om mee te knoeien, omdat je een kort moment van privacy hebt tijdens het leveren van je urinemonster (als je tenminste niet begeleid wordt).
    • Bloedtests kunnen verstrekt worden als je staande gehouden wordt en er een vermoeden is dat je onder invloed van drugs bent. Dit soort tests is heel moeilijk te halen als je recent drugs gebruikt hebt, omdat het effectief is bij het bepalen van hoeveel er in je systeem zit. Maar als het al een paar dagen geleden is dat je hebt gebruikt, is het waarschijnlijker dat deze test negatief is dan een urinetest.[2]
    • Speekseltests worden soms verstrekt in plaats van urine- of bloedtests omdat ze minder ingrijpend zijn. Ze zijn iets minder gevoelig dan bloedtests.
    • Haartests zijn heel erg moeilijk te vervalsen. Tot 120 haarstrengen worden in een laboratorium geëvalueerd om te kijken of ze sporen van drugs bevatten. Omdat het tot twee weken duurt voor een stuk haar lang genoeg is om te testen, kan een haartest niet aantonen of je in de afgelopen twee weken drugs hebt gebruikt. Sporen van drugs kunnen echter wel tot 90 dagen in je haar blijven, dus het is een effectieve manier om te bepalen of je een regelmatige gebruiker bent.
  3. 3

    Probeer er achter te komen hoeveel van de drug nog in je systeem zit. De methode die je gaat gebruiken om een negatieve drugstest af te leggen hangt ten dele af van hoeveel van de drug nog in je systeem zit volgens jou. Bijvoorbeeld als je slechts een incidentele gebruiker van marihuana bent, kan het zijn dat de drug niet op te sporen is na een paar dagen. Echter bij zwaar gebruik van marihuana, cocaïnegebruik, bepaalde barbituraten en andere drugs zijn die zelfs na 15 tot 30 dagen op te sporen.

    • Als je een zware, of ‘chronische’ gebruiker bent van marihuana, zal de test die je ondergaat bijna zeker positief zijn. Als je het echter maar een paar keer gebruikt hebt, heb je een goede kans om je systeem door te spoelen en een negatieve test te krijgen.
    • Onthoud dat als je een haartest moet ondergaan, alles dat je binnen de afgelopen 90 dagen hebt gebruikt (met uitzondering van de recentste twee weken) tevoorschijn zal komen.
  4. 4

    Weet welke test je moet kiezen als je de keuze krijgt. Je zult niet altijd kunnen kiezen hoe je op drugs getest wordt, maar soms kun je bepalen of je een urine-, bloed-, speeksel- of haartest wil nemen. In plaats van met de test te knoeien, heb je meer aan het kiezen van de test die het minst geneigd is om positief te zijn. Natuurlijk is er geen garantie dat de test ook negatief zal zijn, maar het is de moeite waard om te weten met welke je de beste kans hebt om de test te halen.

    • Als je de drug maar een paar keer gebruikt hebt, en het was minstens een week geleden, is het voor jou waarschijnlijk de beste keus om een bloed- of speekseltest te doen, omdat de meeste drugs na een paar uur of paar dagen je bloedbaan verlaten.[3]
    • Als je op het moment van de test high bent, wil je waarschijnlijk het liefst een urinetest kiezen, omdat die minder gevoelig is dan een bloedtest ten aanzien van het precieze gehalte van de drugs in je systeem. Urinetests meten geen THC-niveau, dus als het om marihuana gaat, is er geen bewijs dat je onder invloed was op het moment dat je de test nam, zelfs als hij positief is.
    • Als je voor de eerste keer drugs hebt geprobeerd in de laatste week of zo, en je krijgt de keus om een haartest te doen in plaats van een andere, dan is dat waarschijnlijk je beste optie. Alles wat je in de laatste paar weken hebt gedaan zal niet tevoorschijn komen, maar drugs die dateert van 90 dagen terug wel.
    • Als je een zware gebruiker bent, probeer dan geen haartest te doen, omdat die moeilijk zijn aan te vechten.

    Advertentie

Deel 2

Deel 2 van 4:

Een urinetest halen

Pdf downloaden

  1. 1

    Drink veel water en begin de dag voor de test. Door je vloeistofinname te vergroten, zal je een klein beetje het testmonster kunnen verdunnen. Dit werkt niet heel goed als je een grote gebruiker bent, maar het zou wel kunnen werken als je maar een paar keer gebruikt hebt.

    • Er is geen speciale drank of ingrediënt die helpt om je systeem ‘door te spoelen’ of je beter te reinigen dan water. Er is geen bewijs dat stoffen als goldenseal, azijn, niacine of vitamine C enig effect hebben op je gehalte aan drugsmetabolieten.[4]
    • Neem wat vitamine B-pillen de dag voor je test om je urine geel te laten lijken. Als het te helder is, vinden testbeoordelaars het verdacht.
  2. 2

    Plas zoveel mogelijk voor de test. Dit helpt om drugmetabolieten uit je lichaam te pompen. Drink veel water op de ochtend van je test en doe extra moeite om te plassen voor je de test neemt.

    • Verhoog de uitvoer van vloeistoffen met een soort vochtafdrijver. Dit zal plassen stimuleren en helpen om je systeem door te spoelen. Vochtafdrijvers zijn onder andere koffie, thee en cranberrysap. Sterkere vochtafdrijvers , zoals furosemide, zijn alleen op recept te verkrijgen.
    • Drugmetabolieten bouwen zich op in je lichaam als je slaapt, dus je eerste plas van de dag heeft een hogere concentratie. Zorg er voor dat je plast voordat je het monster moet geven en drink veel water zodat je urine meer verdund is.
    • Als geen toezicht hebt, zorg er dan voor dat je eerst in de wc plast en dan in het potje; je eerste urinestroom bevat meer metabolieten.
  3. 3

    Probeer niet het monster te maskeren of verdunnen. Urineanalisten hebben alles al meegemaakt en weten dat ze moeten testen op commercieel verkrijgbare chemicaliën die testen maskeren. De meeste huishoudstoffen, zoals bleek, zout of azijn, zullen het pH van je urine radicaal veranderen, wat het overduidelijk maakt dat je met het monster geknoeid hebt. Het monster verdunnen door water toe te voegen kan ook een rode vlag zijn doordat het de kleur en/of temperatuur van je urine verandert; een helder monster zal waarschijnlijk meteen afgewezen worden, net als een lauw monster.

    • Negeer het gerucht dat bleek drinken je urine reinigt. Bleek drinken kan je mond, keel en maag aantasten, en je mogelijk doden. Bovendien maskeert het je monster niet eens.
    • Val niet voor onware advertenties voor producten die zeggen je test negatief te maken als je de stof aan je urine toevoegt. Ze werken niet.
  4. 4

    Overweeg om je eigen urine door synthetische of schone urine te vervangen. Dit is veel lastiger dan het klinkt, dus doe dit alleen als laatste redmiddel (en eentje waar je waarschijnlijk voor gestraft gaat worden als je gepakt wordt). Je kunt of nepurine kopen of een schone donor zoeken. De truc is om het monster op de juiste temperatuur te houden voor de analyse (rond 32 tot 36 graden) en het het testgebied in te smokkelen. Kits met zowel nepurine als het materiaal om het op de juiste temperatuur te houden kun je online kopen of in een rookwinkel.

    • Synthetische urine doorstaat de meeste tests, maar op sommige plaatsen is men begonnen om op urinezuur te testen. Zorg er voor dat de ingrediëntenlijst van je monster urinezuur bevat.
    • De synthetische urine moet ook ruiken. Reukloze urine is verdacht voor testbeoordelaars.
    • Het is heel belangrijk om het monster op de juiste temperatuur te houden. Als de temperatuur te laag of hoog is, is dat een duidelijk teken dat er met het monster geknoeid is.
    • Een donor gebruiken is riskanter dan nepurine, omdat je nooit weet wat er in de test van die persoon allemaal aangetoond kan worden. Je kunt het zelf testen met een teststrip uit een rookwinkel en de meeste drogisten. Gebruik het monster binnen 48 uur, omdat het daarna te donker van kleur wordt en het pH-niveau begint te veranderen.

    Advertentie

Deel 3 van 4:

Een bloed-, speeksel- of haartest halen

Pdf downloaden

  1. 1

    Probeer een bloed- of speekseltest uit te stellen. Als er een manier is om uit te stellen dat je de test doet, heb je meer kans om hem te halen. De meeste drugs zijn niet langer te traceren met een bloed- of speekseltest na een paar uur, hoewel sommige tot 3 of meer dagen in je bloedsomloop blijven. Ongeacht welke soort drugs je genomen hebt, zijn je kansen beter als je het een dag of wat kunt uitstellen.

    • Als je een speekseltest niet kunt uitstellen, kun je misschien je kansen op een negatieve test vergroten. Als je zelf het wattenstaafje vasthoudt voor de speekseltest, wat je eigenlijk tussen de onderkant van je wang en je tandvlees moet wrijven, kun je het in plaats daarvan tegen je tanden wrijven. En dan, in plaats van het twee minuten tussen je wang en tandvlees te houden zoals aangegeven, bijt je het tussen je kiezen. Waarschijnlijk werkt dit niet, maar op dat moment kun je het allicht proberen.
    • Er is echt geen manier om het monster voor een bloedtest te manipuleren, omdat je de test niet zelf toedient. Bloed wordt ter plekke afgenomen en meteen meegenomen om getest te worden.
  2. 2

    Scheer je hoofd en lichaam voor een haartest. Omdat je haar ter plekke wordt afgeknipt tijdens een haartest (in plaats van ingeleverd door jou), is er niets dat je echt kunt doen om met een haartest te knoeien. Als je echter geen haar hebt om af te knippen, kun je misschien vragen om een ander soort test die gemakkelijker te halen is. Als de mensen die de drugstest afnemen je nooit in levenden lijve hebben ontmoet en je nog niet akkoord bent gegaan met het afgeven van een haarmonster, scheer dan je hoofd en de rest van je lichaam (vooral gebieden met langer haar) en vertel ze terloops dat je geen haar hebt om af te staan. En dan vraag je om een andere test.

    • Zorg ervoor dat je een goed verhaal klaar hebt over waarom je hoofd geschoren is. Je kunt zeggen dat je haar uitdunt, of dat je experimenteert met een nieuwe stijl. Vermijd het verzinnen van een serieuze medische conditie (bijvoorbeeld kanker) om je kapsel te verklaren: hier creëer je misschien veel problemen mee op de lange termijn.
    • Omdat het haarmonster maar zo’n 2,5 cm hoeft te zijn, wees er dan op voorbereid dat ze om een monster van je been, onderarm enz. zullen vragen. Dit is misschien een goed moment om een all-over wax te nemen en net te doen of je een zwemmer bent.
  3. 3

    Zoek een manier om er geheel onderuit te komen. Omdat bloed-, speeksel- en haartests zo moeilijk zijn om te vervalsen, is het misschien beter om actie te ondernemen en te kijken of je er onderuit kunt komen. Hier zijn een paar manieren om dat te doen:

    • Vraag om een urinetest. Als je denkt dat je wel door een urinetest heen komt omdat je urine verdund is, of als je geen bloedtest wil omdat het precies zal laten zien hoe high je was ten tijde van de test, kijk dan of je in plaats daarvan een urinetest kunt krijgen. Zeg dat je het minder ingrijpend vindt dan de andere methoden.
    • Oefen je rechten uit. In sommige gevallen heeft de persoon die de test afneemt misschien niet het recht om je te testen. Ken de drugswetten in je land en lees je in over het beleid ten aanzien van drugstesten van je werkgever. Kijk of er een gaatje in de wet zit waardoor je kunt ontkomen aan het ondergaan van de test, of waardoor je het tot een later moment kunt uitstellen.

    Advertentie

Deel 4

Deel 4 van 4:

Ken je rechten

Pdf downloaden

  1. 1

    Kijk naar de wetten ten aanzien van drugstestbeleid. Ieder land heeft ander beleid als het op drugstesten aankomt. Er zijn wetten die aangeven of en hoe zowel nieuwe kandidaten als huidige werknemers getest kunnen worden.[5] In tegenstelling tot Nederland, is in de meeste gevallen de werkgever in de Verenigde Staten bij wet toegestaan om drugstesten af te nemen, maar alleen als hij het op tijd meldt en de test laat afnemen bij een aangewezen laboratorium. Andere algemene vereisten zijn de volgende:

    • Alle werknemers of kandidaten moeten op dezelfde manier getest worden.
    • Als een kandidaat op een baan solliciteert, moet het vanaf het begin duidelijk zijn dat een drugstest deel uitmaakt van de procedure.
    • In veel gevallen mag een werkgever geen willekeurige drugstests of brede drugstests afnemen.
    • In veel gevallen kan een werkgever een werknemer laten testen op drugs als de werkgever een redelijke verdenking heeft dat de werknemer gebruikt (wispelturig gedrag, tekortschietend werk, enz.).
  2. 2

    Vraag om een tweede test als je de kans krijgt. Geen van de drugstests zijn altijd 100 procent accuraat. Urinetests zijn de minst accurate tests, maar ze zijn allemaal feilbaar. Gebruik dit in je voordeel als je een positieve drugstest krijgt. Als je eenmaal positief bent, kan het geen kwaad om om een andere test te vragen; zeg dat je het niet eens bent met de resultaten en dat je hem graag opnieuw zou willen nemen.

  3. 3

    Overweeg de test aan te vechten als je hem niet haalt. Hoewel een werkgever die alle regels heeft gevolgd meestal het recht heeft om je te ontslaan als je hem niet haalt of als je weigert er een te doen, kun je misschien de test aanvechten als hij niet correct is afgenomen.[6] Bekijk het beleid van je bedrijf en de lokale wetten om te zorgen dat ze overeenkomen. Als dat niet zo is, kun je misschien de test laten vervallen, wat je de mogelijkheid geeft om de test opnieuw te doen.

    • Controleer of het laboratorium dat de test afneemt en analyseert wel goedgekeurd is.
    • Kijk of je werkgever je voldoende kennisgeving heeft gegeven voor de test.
    • Bepaal of je een onredelijke inbreuk op je privacy hebt ervaren, zoals gevraagd worden om te plassen in het volle zicht van iemand die toekijkt.

    Advertentie

Tips

  • Urinetesten is niet 100 procent accuraat. Geen enkele test is feilbaar.
  • Je kunt altijd om een hertest vragen, hiermee krijg je meer tijd. Tenslotte zijn tijd en onthouding de enige manieren om echt een drugstest te halen.

Advertentie

Waarschuwingen

  • Urine vervangen is fraude en kan serieuze gevolgen hebben, zeker als de urineanalyse door de overheid wordt uitgevoerd. Als de test voor een sollicitatie is, probeer dan of je systeem door te spoelen met water en zien of het werkt, of een andere baan te zoeken waarvoor je geen drugstest hoeft te doen.

Advertentie

Over dit artikel

wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben. Aan dit artikel hebben 69 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Dit artikel is 16.574 keer bekeken.

Categorieën: Verslaving

In andere talen

Engels

Spaans

Portugees

Frans

Duits

Chinees

Indonesisch

Koreaans

Turks

  • Afdrukken

Deze pagina is 16.574 keer bekeken.

Op korte termijn slagen voor een drugstest: 14 stappen (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated:

Views: 6319

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.