Slagen voor een drugstest met behulp van huismiddeltjes (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Bronnen

Pdf downloaden

In dit artikel:

Je kansen onder ogen zien voordat je een huismiddeltje probeert

Huismiddeltjes uitproberen

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Dus het ondenkbare is gebeurd – je hebt te horen gekregen dat je binnen enkele weken, dagen of uren een drugstest moet ondergaan en je drukt je joint uit terwijl je het nieuws leest. Geen paniek – afhankelijk van de test en het type drugs in je lichaam kan er een huismiddeltje bestaan dat je kans dat je de test doorstaat aanzienlijk verhoogt.

Deel 1

Deel 1 van 2:

Je kansen onder ogen zien voordat je een huismiddeltje probeert

Pdf downloaden

  1. 1

    Ken de feiten wat betreft drugstesten. Drugstesten zijn vaak een verplicht onderdeel van het wervingsproces. In de Verenigde Staten zijn bepaalde overheidsorganisaties wettelijk verplicht om drugstesten toe te passen, terwijl private ondernemingen meer vrijheid hebben wat betreft het toepassen van deze testen.[1] Drugstesten gaan de aanwezigheid van de drug of metabolieten, chemicaliën die het lichaam produceert wanneer de drug gebruikt wordt. Gewoonlijk zoeken drugstest naar deze chemische stoffen in je urine, bloed of een andere lichaamsvloeistof en/of haar.

    • Er zijn verschillende testen beschikbaar voor werkgevers waardoor zij kunnen kiezen hoe zorgvuldig de screening moet zijn door te opteren voor een al dan niet grondige test. In de Verenigde Staten is de standaard drugstest diegene die verplicht is door de SAMHSA voor bepaalde federale instanties. Deze test zoekt naar vijf veelvoorkomende drugs:
      • Amfetaminen (methamfetamine, amfetaminen, ecstasy (MDMA))
      • Cocaïne (poeder en vormen van ‘crack’)
      • THC (marihuana, hasj, eetbare cannabisproducten)
      • Opiaten (heroïne, opium, codeïne, morfine)
      • Fencyclidine (PCP, angel dust)
    • Werkgevers screenen echter vaak ook op andere drugs. Drugstesten kunnen kostelijk zijn voor werkgevers – hoe meer drugs worden gescreend, hoe duurder de test. Een bedrijf dat veel mensen rekruteert en alle mogelijke werkgevers test, zal waarschijnlijk niet kiezen voor uitgebreide tests, want deze kunnen meer dan €100 per persoon kosten.
    • De beste manier om de kans te verhogen dat je voor een drugstest slaagt, is om zich zo lang mogelijk voor de test van drugs te onthouden.
  2. 2

    Ken de wet. Ironisch genoeg biedt de wet alcohol- en drugsgebruikers soms bescherming tijdens het solliciteren.

    • In sommige landen kan het bijvoorbeeld illegaal zijn dat een werkgever een toekomstige werknemer test zonder eerst een voorwaardelijk aanbod tot tewerkstelling te hebben aangeboden. Dit betekent dat er geen drugstest kan worden geëist indien er geen authentiek arbeidsvoorstel op tafel ligt. Dit verlaagt de kans dat je een test zal moeten ondergaan voor een job waarvoor je hebt gesolliciteerd, omdat niet elke sollicitant een job wordt aangeboden. Bovendien kan het in sommige landen verboden zijn dat werkgevers een jobaanbieding weigeren omwille van de slechte resultaten van een alcohol- of drugstest.[2]
    • In sommige landen kan het bovendien verboden zijn om toekomstige werknemers te discrimineren op basis van drugsproblemen uit het verleden. Het goede nieuws is dat ze in dat geval een drugsprobleem uit het verleden dus niet tegen je kunnen gebruiken. Ze kunnen echter wel je sollicitatie weigeren als ze van mening zijn dat je nog steeds drugs gebruikt.
  3. 3

    Ken de mogelijke detectiemiddelen voor de drugs die je gebruikt. Er zijn meerdere testmethoden beschikbaar voor werkgevers. De meest voorkomende zijn haar-, bloed- en urinetesten. Elk is afhankelijk van een andere tijdspanne waarin de aanwezigheid van drugs kan worden opgespoord. Zie de tabel hieronder:[3]

    Advertentie

Geschatte detectieperiode voor veelvoorkomende drugs
DrugUrinetestBloedtestHaartest
Amfetamines1-3 dagen12 uurtot 90 dagen
Methamfetamine3-5 dagen1-3 dagentot 90 dagen
Ecstasy (MDMA)3-4 dagen3-4 dagentot 90 dagen
Cannabis3-4 dagen voor lichte gebruikers, tot 30 dagen voor frequente gebruikers en gebruikers met veel lichaamsvet2-3 dagen voor lichte gebruikers, tot 2 weken voor zware gebruikerstot 90 dagen
Cocaïne2-5 dagen (tot 10 dagen voor zware gebruikers)2-10 dagentot 90 dagen
Morfine2-4 dagen1-3 dagentot 90 dagen
Methadon7-10 dagen24 uurtot 90 dagen
PCP3-7 dagen voor lichte gebruikers, tot 30 dagen voor zware gebruikers1 tot 3 dagentot 90 dagen

Deel 2

Deel 2 van 2:

Huismiddeltjes uitproberen

Pdf downloaden

Remedies tegen urinetesten

  1. 1

    Laat je een beetje helpen door je vrienden. Tenzij je door een rechtbank gedwongen wordt, mag een gewone werkgever niet toekijken terwijl je urinestaal produceert. Dit geeft je de mogelijkheid om voordeel te halen uit de veiligste en doeltreffendste manier om te slagen voor een drugstest: gebruik de urine van een vriend die geen drugs gebruikt.

    • Zorg ervoor dat het betrekkelijk vers is. Als je het binnen enkele dagen na het verzamelen niet zal gebruiken, bewaar het dan in de koelkast.
    • Zorg ervoor dat je de staal op lichaamstemperatuur brengt voordat je het afgeeft. De beste manier om dit te doen is door het, voordat je het moet afgeven, gedurende enkele uren tegen je huid te dragen. Probeer een zak tegen je dij vast te plakken zodat je er gemakkelijk aan kan wanneer je de staal moet produceren…
    • Als je een vrouw bent dan kan je proberen om een vastgeknoopte condoom vol zuivere urine in je vagin* te houden en deze dan discreet met een naald door te prikken wanneer je de staal dient af te leveren.
  2. 2

    Gebruik een synthetisch vervangmiddel voor urine. Deze zijn online te koop en zijn in verschillende vormen beschikbaar, zowel in poedervorm als vloeibaar. Deze vervangmiddelen worden in een laboratorium gefabriceerd. Ze worden gewoonlijk gebruikt door ze op te warmen en in een klein flesje te bewaren en deze dan af te geven in plaats van je eigen urine.

    • Deze kunnen worden gedetecteerd indien het laboratorium hierop test, dus gebruik ze voorzichtig.
  3. 3

    Drink veel water. Een vaak gemelde huisremedie is het drinken van enorme hoeveelheden water enkele dagen voor of de dag van de test, omdat dit sporen van de drug uit de urinewegen kan verwijderen. Dit is echter onwaarschijnlijk – het is veel waarschijnlijker dat de chemicaliën in je urine slechts verdund zullen worden. Toch kan deze methode een klein voordeel opleveren, want de meeste testen hebben minimale concentraties nodig om een positief resultaat te kunnen geven.

    • Weet dat sommige testen zich tegenwoordig richten op de creatinemetabolieten in je urine. Als de concentratie van deze natuurlijk voorkomende metaboliet niet hoog genoeg is, dan zal men je ervan verdenken dat je je urine verdunt. Om dit tegen te gaan kan je veel rood vlees of creatinepoeder consumeren, te beginnen 3 dagen voor de test. Dit zal het creatinegehalte doen toenemen zodat het onwaarschijnlijk is dat je betrapt wordt op het verdunnen van je urine.[4]
    • Soms zullen urinetests zelfs de kleur van je urine in overweging nemen. Een zeer lichte urinekleur wijst op een mogelijke poging om te verdunnen, terwijl een meer geelachtige kleur als normaal wordt beschouwd. Overweeg om een uur of twee voor de test 50-100 mg vitamine B2 of B12 complex in te nemen om je urine een meer geelachtige kleur te geven.
    • Overdrijf niet. Echt enorme hoeveelheden water drinken kan leiden tot watervergiftiging, een mogelijk dodelijke aandoening. Vertrouw op je lichaam – als het oncomfortabel aanvoelt, stop dan met drinken.
  4. 4

    Ga op dieet en doe aan sport. Als de drug die je gebruikt marihuana is en als je aan overgewicht lijdt, dan kan vet verliezen leiden tot betere testresultaten. De metabolieten van THC, het actieve bestanddeel in marihuana, wordt in je vetcellen opgeslagen. Daarom hebben mensen met veel lichaamsvet een langere detectieperiode voor marihuana. Hoe meer lichaamsvet, hoe langer de marihuana in je lichaam kan worden teruggevonden. Je vetgehalte verminderen door te diëten en te sporten kan op lange termijn een voordeel opleveren wanneer je een drugstest moet ondergaan.

    • Wanneer een test voor heel binnenkort is, probeer dan niet om je kansen te verbeteren door jezelf uit te hongeren. Gewichtsverlies vergt tijd en de hoeveelheid lichaamsvet die je moet verliezen om de kans op het succesvol slagen voor een drugstest te verhogen, is zo goed als onmogelijk te bereiken in een of twee weken. Waarschijnlijk zal je jezelf alleen maar ellendig maken zonder je kansen effectief te verbeteren.
  5. 5

    Probeer een diureticum zoals cranberrysap. Diuretica zijn middelen die je stimuleren om te urineren. Sommige bronnen suggereren dat diuretica helpen om je lichaam van de metabolieten van drugs te ontdoen. Deze methode wordt echter niet ondersteund door wetenschappelijke bevindingen. Beweringen dat cranberrysap je lichaam kan zuiveren zijn ongegrond.

    • Een gebruik van diuretica dat een beetje beter is, betreft de combinatie met de bovenvermelde verdunningsmethode om een grote urineproductie te stimuleren.
    • Andere veelvoorkomende diuretische middelen zijn koffie, kruidenthee, bier en ijsthee.
  6. 6

    Weet welke remedies niet zullen werken. Veel huismiddeltjes werken simpelweg niet, ook al worden ze als miraculeus bestempeld. Deze methoden hebben geen bewezen effect op je testresultaten. Verspil er geen tijd of geld aan.

    • Nicotinezuur innemen. Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs dat nicotinezuur kan helpen om te slagen voor een urine- of bloedtest.[5] Bovendien kunnen hoge dosissen nicotinezuur leiden tot jeukachtige huidreacties (en in zeer grote hoeveelheden tot leverschade).
    • Azijn, ammoniak of bleekmiddel aan je urine toevoegen. Deze chemicaliën zijn zuren en basen en zullen dus de pH-waarde van je urine veranderen, maar het staat niet vast dat ze de metabolieten van drugs zullen verwijderen. Bovendien kan het laboratorium merken dat je met de test geknoeid hebt door de geur, het voorkomen en/of de chemische samenstelling van je urine.
      • Drink nooit bleekmiddel. Het is giftig en kan fataal zijn.
    • Visine aan je urine toevoegen. Door de aanwezigheid van Visine werden uitsluitend voor enkele THC-metabolieten foutieve negatieve resultaten bekomen. Bij een lage concentratie van Visine werden deze foutieve negatieve resultaten voor cannabinoïden toegeschreven aan het benzalkoniumchloride ingrediënt van Visine. De toegevoegde Visine was niet detecteerbaar door routine urineanalyse en had geen effect op de activiteit van de glucose-6-fosfaat dehydrogenase-drugsamenstelling gebruikt in EMIT-d.a.u. analyses. Bovendien toonde de gaschromatografie/massaspectormetrie geen chemische aanpassing of vermindering aan van 9-cabroxy-THX in met Visine verrijkte urinestalen. Visine deed echter wel de adhesie toenemen van 9-carboxy-THC aan de glazen borosilicaten containers voor stalen. Resultaten van studies omtrent ultra-filtratie met Visine duiden op een verminderde beschikbaarheid van 9-carboxy-THC in analyses die gebaseerd zijn op antilichamen.[6]
    • Canadese geelwortel innemen. Canadese geelwortel is een kruid waarvan de wortel gebruikt wordt om kruidengeneesmiddelen te maken. Het heeft geen invloed op een urinetest.[7] Deze misvatting is afkomstig van de roman ‘Stringtown on the Pike’ van apotheker John Uri Lloyd, waarin de plant wordt gebruik om een test op het vergif strychnine te omzeilen.
    • Pectine innemen. Pectine is een natuurlijke chemische stof die voorkomt in planten en vaak gebruikt wordt bij het maken van confituur en gelei. Anekdotische verhalen beweren dat pectine een laag legt op de wanden van ofwel de maag of de blaas, waardoor de metabolieten van drugs tegengehouden worden. Geen van deze beweringen wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs.
    • Zout aan je urine toevoegen. Zout zal geen effect hebben op het metabolietgehalte van drugs in je urine. Deze methode kent trouwens ook belangrijke gebreken, zoals het zinken van het zout tot op de bodem van de staal, wat gemakkelijk kan worden opgemerkt. Gebruik je gezond verstand en verpest je kansen niet door zout in je staal te strooien.

    Advertentie

Remedies tegen bloedtesten

  1. 1

    Ken de reikwijdte van bloedtesten. Bloedtesten hebben in het algemeen een zeer korte reikwijdte, omdat deze testen gewoonlijk zoeken naar de aanwezigheid van de drug zelf in plaats van naar een van de metabolieten. Deze testen worden vaak vlak na een ongeval uitgevoerd om vast te stellen of je onder de invloed van een of ander middel was.[8]

    • Bloedtesten die worden uitgevoerd vlak na een ongeval zullen bijna altijd ook op alcohol gericht zijn, wat meestal slechts gedurende een dag of zo door een bloedtest kan worden opgemerkt.[9]
    • Daarom is de beste en gemakkelijkste manier om te slagen voor een bloedtest simpelweg om een of twee dagen voor de test geen alcohol of drugs gebruiken. Voor veel drugs zal dit ongeveer de nodige tijdspanne zijn om uit je lichaam te verdwijnen.
    • Bloedtesten zijn de duurste vormen van drugstesten. Daarom en omwille van de korte detectieperiode van deze methode is het onwaarschijnlijk dat je een zal moeten ondergaan als deel van een aanwervingsprocedure.
  2. 2

    Weet dat bloedtesten gewoonlijk samengaan met urinetesten. De bloedtest wordt gebruikt om alcohol- of drugsgebruik vast te stellen rond het moment van de test, terwijl de urinetest gebruikt wordt om te zoeken naar drugsgebruik in de periode voor het ongeval. Zie hierboven voor remedies tegen urinetesten.

  3. 3

    Ken het verschil tussen de verschillende manieren van inname. Drugs kunnen soms op verschillende manieren worden ingenomen, wat het detecteerbare gehalte van de drug in het bloed kan beïnvloeden. THC bijvoorbeeld, het actieve ingrediënt van marihuana, heeft een piek ongeveer een uur na het roken van marihuana. Als je de plant echter eet, dan is er een veel lagere en meer geleidelijke curve voor THC-gehalte in je bloed, met de piek ongeveer vier uur na de inname.[10]

    • In het algemeen hebben innamemethoden die je sneller high maken, zoals snuiven, roken en injecteren, hogere en vroegere pieken in bloedconcentratie dan ‘tragere’ methoden zoals orale inname.
    • Door hier bewust van te zijn kan je je drugsgebruik zo plannen dat je tragere innamemethoden tijdens de dagen voor de test vermijdt.
  4. 4

    Overweeg een commerciële remedie, maar ken de risico’s die hieraan verbonden zijn. Er bestaan een heleboel kruidensupplementen die online te koop zijn en die beweren dat ze het bloed ‘ontgiften’, waardoor je meer kans maakt om voor een test te slagen. Deze beweringen stoelen op geen enkel wetenschappelijk bewijs. Wees zeer sceptisch wanneer je deze mogelijkheden overweegt.

    • Thuisgemaakte combinaties van kruiden stuiten op dezelfde problemen – geen ven hen zijn gestoeld op wetenschappelijk bewijs. Bovendien kunnen ze onzuiver of slecht gedoseerd zijn, omdat de kwaliteit niet werd getest. Wees zeer voorzichtig met deze zogenaamde ‘huisremedies’.

    Advertentie

Remedies tegen haartesten

  1. 1

    Ken de reikwijdte van haartesten. Van alle testmethoden hebben haartesten in het algemeen de langste detectieperiode. Voor de meest voorkomende drugs kunnen haartesten gebruik tot 90 dagen voordien detecteren, afhankelijk van hoe vaak de drug werd gebruikt.[11]

    • Omdat haartesten naar de aanwezigheid van metabolieten van drugs zoeken in het deel van het haar net boven de schedel, is er echter een periode van enkele dagen na het innemen van drugs dat de metabolieten zich nog onder de huid van de schedel bevinden en daardoor niet boven de schedel kunnen worden opgemerkt. Daardoor kunnen haartesten drugsgebruik van de laatste 5-7 dagen soms niet detecteren.[12]
  2. 2

    Overweeg om je haar te laten knippen. Voor haartesten snijdt men gewoonlijk een klein beetje (2-4 cm) van het haar vanachter of aan de zijkant van je hoofd weg, zo dicht mogelijk bij de wortel.[13] Deze haarlengte controleert op gebruik tijdens de laatste 90 dagen. Als je haar korter is dan dit, dan zal je staal in theorie slechts een kortere detectieperiode mogelijk maken.

    • Dit kan echter ook tegen je werken. Als je haar te kort is, kan een testinstantie een staal van ergens anders op je lichaam nemen (oksel, borsthaar, enz.). Omdat lichaamshaar trager groeit dan hoofdhaar kan een staal van 2-4 cm een langere detectieperiode mogelijk maken dan een staal van je hoofd.[14]
  3. 3

    Probeer een bedenkelijke haarbehandeling. Weet dat de meeste testorganen bij haartesten niet controleren op haargroeimiddelen omdat er ‘geen haargroeimiddelen bestaan die de resultaten van een haartest kunnen beïnvloeden’.[15] Deze huisremedie zal dus waarschijnlijk niet worden gedetecteerd, maar er is zo goed als geen bewijs dat het ook effectief zal werken.

    • Koop een shampoobehandeling. Online is er een grote keuze aan haarbehandelingen die beweren dat ze de kans op het slagen voor een haartest kunnen verbeteren. Deze kunnen heel duur zijn en nog geen enkele is wetenschappelijk bewezen. Als je een wilt uitproberen, doe dit dan met een geld-terug-garantie.
    • Probeer een geïmproviseerde wasbeurt voor je haar. Bekijk onze gids voor het slagen voor een haartest als je een algemeen huisrecept voor je haar wilt uitproberen. Alle huisremedies voor het slagen voor een haartest berusten echter op geruchten. Geen enkele is werkzaam gebleken in een wetenschappelijk gecontroleerde omgeving.

    Advertentie

Tips

  • Gebruik 3 eetlepels natriumcarbonaat in een glas water. Het smaakt vies, maar het zal helpen om je lichaam sneller te reinigen.
  • De beste manier om te slagen voor een drugstest is uiteraard om lang voor de aanwervingsprocedure simpelweg geen drugs in te nemen.
  • Zeer weinig (als er al zijn) huisremedies zijn wetenschappelijk bewezen. Laat je niet emotioneel meesleuren om te geloven dat een van de bovenvermelde remedies zal werken.

Advertentie

Waarschuwingen

  • Probeer geen enkele remedie die inhoudt dat je iets gevaarlijks moet innemen. Schoonmaakproducten innemen kan bijvoorbeeld dodelijk zijn. De enige job waar je dan nog voor in aanmerking komt, is als voedsel dienen voor de maden.
  • Proberen om een drugstest te misleiden kan, afhankelijk van waar je woont, een misdaad zijn met sociale of strafrechtelijke gevolgen. Raadpleeg je lokale wetten als je onzeker bent.

Advertentie

Over dit artikel

Slagen voor een drugstest met behulp van huismiddeltjes (met afbeeldingen) - wikiHow (21)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 35.702 keer bekeken.

Categorieën: Gezondheid

In andere talen

Engels

Spaans

Portugees

Russisch

Duits

Frans

Chinees

Indonesisch

Arabisch

  • Afdrukken

Deze pagina is 35.702 keer bekeken.

Slagen voor een drugstest met behulp van huismiddeltjes (met afbeeldingen) - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6321

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.